Головна » 2019 » Червень » 10 » 19 квітня у КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» розпочала свою роботу виставка духових музичних інструментів
19:02
19 квітня у КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» розпочала свою роботу виставка духових музичних інструментів

Сопілки, скрипки, труби… на яких грали діти Мар’янівської ДМШ.
У 1956 році за ініціативи Івана Семеновича Козловського були придбані інструменти духового оркестру. Вперше виступ відбувся на святкуванні 1 травня 1961 року, а 11 листопада на відкритті Будинку культури музикантів-духовиків слухав І.С.Козловський разом із М.Т.Рильським, О.Т.Гончаром та іншими видатними діячами культури. 
Особливо зворушливою була остання зустріч з Маестро на рідній землі. Згадує Ніна Слєзіна «…Коли Іван Семенович зійшов з вагону на перон, несподівано грянув духовий оркестр. Звуки маршу «День Перемоги» лунали під склепіннями Київського вокзалу. Це грали мар’янівські діти під керівництвом Бохняк Павла Петровича. Він і діти здолали довгу дорогу від Мар’янівки до Києва аби зустріти Івана Семеновича». Духовий оркестр супроводжував його повсюди: на пероні вокзалу, на могилі загиблим воїнам, на зустрічі у Будинку ветеранів сцени у Пущі-Водиці, у рідній Мар’янівці у День Перемоги. 
Не зважаючи на всі перепони – оркестр існує і достойно, чисто звучить. «Зразковий» дитячий оркестр Мар’янівської ДМШ ім..І.С.Козловського під керівництвом Лопатюк Юрія Володимировича.
«Щасливий, що мої юні земляки люблять пісні не менше ніж я».( І.С.Козловський)

Переглядів: 255 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar