Головна » 2022 » Січень » 15 » Коляда у батьківській хаті І. С. Козловського
10:25
Коляда у батьківській хаті І. С. Козловського

В КЗ КОР "Меморіальний музей-садиба І.С. Козловського" пройшов цикл заходів «Коляда у батьківській хаті І. С. Козловського».

До музею завітали відвідувачі з міста Києва та односельчани. Традиційно відвідувачам була проведена екскурсія, щоб ознайомити їх із життєвим шляхом та творчими сходженнями славетного тенора. Зокрема розповіли про запис колядок і щедрівок, – свого часу Івану Семеновичу довелось робити запис платівок двічі, першу партію безжалісно знищили, другу ж вдалося зберегти до сьогоднішніх днів.

Співробітники музею-садиби розповіли про традиції та підготовку до святкування Різдва у різних регіонах України, а також підготували невелику концертну програму.

Серед цікавих традицій підготовки до Різдва в Україні є своєрідне убирання столу, виготовлення та замовляння Різдвяних свічок, обхід будинку та подвір'я тричі за сонцем, убирання дідуха, годівля тварин приготованими Святвечірніми стравами тощо.

На захід завітали і маленькі колядники, які подарували різдвяний настрій, заспівали пісень та заколядували всіх присутніх.

Відвідувачей пригощали традиційною кутею, смачними варениками та узваром – головними стравами на різдвяному столі.

З відеороликом можна ознайомитись за посиланням:https://youtu.be/Mm54r0FS9NQ

Переглядів: 166 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar