Головна » 2021 » Березень » 2 » Колядки та щедрівки на території музею-садиби Івана Козловського
21:43
Колядки та щедрівки на території музею-садиби Івана Козловського

7 січня 2021 року до КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С. Козловського» завітали колядники. Колектив «Діброва» з смт. Гребінки, Київської області. Вшанували пам’ять Івана Семеновича виконавши українські народні колядки та щедрівки.

На обійсті славетного тенора звучали: «Ген високо, в чистім небі, зірка засіяла»; «Там високо в синім небі»; «Щедрик, щедрик, щедрівочка»; «Защебетала гей Ластівонька» тощо.

Сам Іван Семенович Козловський дуже любив українську пісню, і свого часу зробив запис колядок та щедрівок. У репертуарі славетного тенора є такі відомі твори, як: «По всьому світу стала новина»; «Нова радість стала»; «Добрий вечір тобі»; «Іде звізда чудна»; «Ірод цар за Хрестом ганявся».

На сцені Великого залу консерваторії 18 січня 1970 року у виконанні І.С. Козловського вперше прозвучав цикл «Українські колядки». Програму вивчили за два тижні до концерту. Сам Іван Семенович наспівав мелодії та розповів сценарій, а партитуру, включаючи хор, тріо солістів, арфу і ударні, доручив написати Валерію Кікті.

На території музею-садиби проводилась відеозйомка, а з колядками та щедрівками можна ознайомитись за посиланням:

https://youtu.be/ZZOa8v360n4

Переглядів: 155 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar