Головна » 2019 » Червень » 15 » Міністр культури України Євген Нищук завітав до музею І.С. Козловського
19:08
Міністр культури України Євген Нищук завітав до музею І.С. Козловського

14 червня до музею-садиби І.С.Козловського з робочим візитом завітав Міністр культури України Євген Нищук.
Міністр у супроводі  начальника та заступника Управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації  Ігоря Золотоверха та Віталія Томнюка відвідали батьківську хатину знаменитого тенора ХХ століття Івана Семеновича Козловського.
Гостей зустрічали на обійсті вчителі та учні Мар'янівської ДМШ, знаменитим твором «Де згода в сімействі» (фінальна пісня Петра з хором «Наталка-Полтавка»). Насолоджуючись запахами сіна  та прохолодою хатин,  в якій провів дитячі роки Іван, Євген Нищук з цікавістю ознайомився із життєвим та творчим шляхом  співака. Оглянув його сімейні світлини та експозицію музичних інструментів. Пройшовся перехресними алеями знаменитого парку-усипальниці, якою свого часу ходив сам Маестро. Парк – як символ хреста – глибинно релігійний Іван Семенович задумав і спланував разом із архітектором парків Яковом Друцьким у 60-х роках. Також зацікавився  стелою  встановленою на честь святкування 100-річчя з Дня народження Івана Семеновича. Архітектурне рішення Анатолія Ігнащенко, скульптор Валентин Зноба.
Залишився небайдужим і до майбутнього розвитку  музею, зокрема  історичної пам’ятки VI століття с. Мар'янівка   кургану «Переп'ятиха» .

  


 

Переглядів: 306 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar