Головна » 2021 » Жовтень » 23 » Музей, як інноваційний освітній простір
15:28
Музей, як інноваційний освітній простір

КЗ КОР Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського

Взяв участь у Музейному Teach-in «Музей, як інноваційний освітній простір» який відбувся 15-16 вересня у Меморіальному музеї-садибі В.І.Немировича-Данченка та М.О.Корфа, с.Нескучне, Донецької обл..

Захід відбувся у рамках проєкту «Від Фантома до реальності. Крок другий», що реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

У проєкті взяли участь працівники музеїв та шкіл міст Донеччини: Покровськ, Курахово, Волноваха, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь.

Дякуючи голові ГО «МУЗЕЙНИЙ ПРОСТІР» - Марині Глушко, учасники мали можливість першими протестувати створену інтерактивну експозицію по підручнику ХІХ сторіччя «Наш друг» авторства М.О.Корфа. Відомий педагог, методист, громадський діяч і діяч у галузі народної освіти Микола Олександрович Корф майже все своє свідоме життя провів у селі Нескучне, присвятивши його поширенню знань серед народу. Знаючи про кричущий стан сільської шкільної освіти, Микола Корф створив новий тип дешевої й короткотермінової школи, де навчальний курс був три зими з трьома відділеннями.

Музейні працівники не тільки ознайомилися з експозицією, а й долучилися до інтерактивної роботи. Під керівництвом тренерки «Іншої освіти» - Каріни Фурса, розробили ідеї використання створеної експозиції у музейній педагогіці, навчилися розробляти ідеї створення нових локацій інтерактивної експозиції та розробляти музейно-освітні заходи та екскурсії. За підсумками роботи учасникам вручили сертифікати про участь у роботі.

Переглядів: 137 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar