Головна » 2021 » Березень » 2 » Музичний вечір, приурочений пам’яті видатного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського
21:43
Музичний вечір, приурочений пам’яті видатного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського

21 грудня 2020 року в КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» відбувся музичний вечір, приурочений пам’яті видатного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського.

До музею-садиби (с. Мар’янівка Васильківського району) завітали викладачі та вихованці Мар’янівської дитячої музичної школи, вшанувати пам'ять знаменитого земляка.

Директор музичної школи Луценко Марія поділилася спогадами про роки співпраці з Іваном Семеновичем. Зокрема святкування 90-чя Співака, та вражаючий виступ ансамблю сопілкарів. Час невпинний, а сопілка продовжує звучати в батьківській хатині, як звучала на сцені Великого Театру. Діти продовжують втілювати мрії Івана Семеновича, який вперше виконав Цикл українських різдвяних колядок у 1968 році. У виконанні дитячого ансамблю «Веселка» під керівництвом викладача Горенко Світлани звучали колядки.

І.Козловський був великим патріотом. Україна завжди займала найважливіше місце в його серці. Іван Семенович підтримував найтісніші зв’язки з київськими митцями, із земляками-мар’янівцями. У його московській квартирі завжди лунала українська мова, українська пісня, яка викликає зачарований подив у художньо-естетично чутливих людей усього світу.

Багато з великих постатей одійшли за межу сьогоднішнього буття. Серед них – Іван Семе6нович Козловський. Та всі вони, небесно-земні,будили спогад про минуле, кидали погляд у майбутнє.

Переглядів: 129 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar