Головна » 2021 » Жовтень » 23 » серія спогадів присвячену славетному тенору ХХ ст. – Івану Семеновичу Козловському
15:21
серія спогадів присвячену славетному тенору ХХ ст. – Івану Семеновичу Козловському

КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С. Козловського» продовжує серію спогадів присвячену славетному тенору ХХ ст. – Івану Семеновичу Козловському.

До меморіального музею-садиби завітав художник, письменник і музикант – Іван Донич. Іван Костянтинович розповів про дві чудові зустрічі з Іваном Семеновичем Козловським.

Перша зустріч відбулася у 70-х роках, коли Іван Семенович приїздив у село Порик, Хмельницького району на Вінниччині, де Іван Костянтинович працював художнім керівником будинку культури, тоді йому пощасливилось акомпанувати славетному тенору. Іван Козловський співав: «В кінці греблі шумлять верби»; Арію Петра «Сонце низенько»; Романс «Я встретил Вас»; «Їхав козак на війноньку».

Друга зустріч з Іваном Козловським за спогадами Івана Костянтиновича відбулась у 80-ті роки. Саме коли художник писав свій етюд старенької батьківської хатини співака, до нього підійшов Іван Козловський та дуже сумно повідав що раніше біля хатини колись був чудовий пишний сад.

Спогади Івана Донича можна переглянути за посиланням:http://youtu.be/yQUitXJjFGc

Іван Костянтинович Донич передав до фондів музею картини батьківської хати співака, що писав під час зустрічі з Іваном Козловським, а також дві книги «П’ЄСА ДЛЯ ЧОТИРЬОХ РУК» та «ПОЦІЛУНОК МАДОННИ» – саме в цій книзі письменник написав оповідання «ТУТ БУВ КОЛИСЬ ЧУДОВИЙ ПИШНИЙ САД…» що описує дві зустрічі зі славетним тенором.

Переглядів: 106 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar