Головна » 2021 » Березень » 2 » "Відродження яблуневого саду", з нагоди святкування 120-ої річниці від дня народження славетного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського
21:38
"Відродження яблуневого саду", з нагоди святкування 120-ої річниці від дня народження славетного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського

07 листопада в КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» відбувся Обласний захід «Відродження яблуневого саду», з нагоди святкування 120-ої річниці від дня народження славетного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського.

Все своє життя Співак присвятив рідній Україні та своїй Мар’янівці, сприяв будівництву загальноосвітньої та музичної шкіл, спланував насадження парку-усипальниці. На згадку про дружбу із Олександром Довженком Іван Козловський посадив у Мар’янівці біля батьківської хати яблуневий сад, для побратима Сашка. Це сад Павла Тичини, Максима Рильського, Олеся Гончара, Миколи Бажана та багатьох інших відомих особистостей, які приїздили з Маестро і разом з ним садили дерева. Але плин часу невмолимий, і садок потребує відродження.

Посадити іменне дерево для відродження яблуневого саду до музею-садиби завітали: Народна артистка України – Ніна Матвієнко, начальник управління культури КОДА – Дмитро Гончаренко, в.о. директора КП КОР "Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П.К.Саксаганського"- Ігор Подолянець, родичі Івана Семіди – Віталій та Валентина Семіди з донькою Юлією, тележурналістка - Наталка Фіцич, український політик та журналіст – Володимир Ар’єв, меценат - Артур Уманський.

На садибі гостей вітав дитячий духовий оркестр та ансамбль Мар’янівської дитячої музичної школи ім. І.С.Козловського.

Отець Юрій здійснив чин освячення посадки яблуневого саду.

Переглядів: 131 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar