Головна » 2021 » Червень » 26 » З нагоди 121-ї річниці з Дня народження видатного тенора ХХ століття, у музеї відбувся вечір спогадів про видатного співака.
09:36
З нагоди 121-ї річниці з Дня народження видатного тенора ХХ століття, у музеї відбувся вечір спогадів про видатного співака.

24 березня 1900 року народився Іван Семенович Козловський.

З нагоди 121-ї річниці з Дня народження видатного тенора ХХ століття, у музеї відбувся вечір спогадів про видатного співака.

КЗ КОР "Меморіальний музей-садиба І. С. Козловського", готує серію спогадів про славетного тенора.

Розпочала цикл Юраш А. В., яка розповіла про свою першу зустріч з Іваном Семеновичем, що відбулася ще у 1972 році, коли співак приїздив до рідного села.

Надзвичайно цікавими були спогади про музичну школу, яку заснував Іван Козловський. Діти брали участь у різних конкурсах, співали в чотири голоси і навіть виконували знамениту кантату "Stabat mater" — Дж. Перголезі. Добрим словом Алла Володимирівна згадувала вчителів музичної школи, яких колись Іван Семенович запросив викладати у рідному селі. За спогадами, Іван Козловський передав до музичної школи значну кількість картин, музичні інструменти та роялі із "Большого театра".

Також, діти Мар'янівської музичної школи їздили до Москви, співати на ювілеї Івана Семеновича в "Большом театре" на 80-ти та 90-річчя співака. Іван Козловський приділяв велику увагу хору, дітям проводили екскурсії по Москві та заселили в прекрасний гуртожиток. Алла Володимирівна разом із своєю сестрою Людмилою співали сольну партію разом з Іваном Семеновичем. Згадує, як сильно її захопила відданість маестро: музиці, сцені та глядачеві.

Розповіла також спогади своєї сестри, про те, як колись вона плавала на катері по Дніпру разом з Іваном Семеновичем та Мар'янівським хором, сопілкарями, разом з ними були Ніна Матвієнко та чоловічий квартет "Явір".

В останній приїзд Івана Семеновича до рідного села 1985 рік, він завітав на весілля сестри Алли Володимирівни — Людмили, яка присвятила все своє життя музиці. Велике враження справляло взаєморозуміння між Іваном Семеновичем та Мар'янівськими людьми. "Коли говорив Іван Семенович Козловський всі мовчали...", — бо дуже поважали свого земляка.

Збереглися й раритетні фотографії весілля Людмили Володимирівни на яких Іван Козловський спілкується з односельчанами.

Шануймо пам'ять славетного земляка Івана Семеновича!

https://www.youtube.com/watch?v=Fzm_VUPDEWc

Переглядів: 97 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar