Головна » 2021 » Листопад » 20 » Захід з нагоди відзначення 80-ї річниці від дня народження Богдана Сильвестровича Ступки
11:50
Захід з нагоди відзначення 80-ї річниці від дня народження Богдана Сильвестровича Ступки

В Комунальному закладі Київської обласної ради «Меморіальний музей-садиба І. С. Козловського» пройшов захід з нагоди відзначення 80-ї річниці від дня народження Богдана Сильвестровича Ступки.

На заході згадали життєвий і творчий шлях – актора театру і кіно, міністра культури і мистецтв України, Народного артиста та Героя України.

Народився Богдан Сильвестрович 27 серпня 1941 року у Куликові Львівської області, в сім’ї оперних співаків. З самого дитинства кожен вечір він проводив у театрі, дивився спектаклі. Маленький Богдан хотів так само співати, як співали батьки, але на жаль в нього не було слуху. Бог дарував йому інший талант – бездоганного актора.

Досить юним Богдан Ступка пробував себе у ролі слюсаря в майстерні, фотографом в астрономічній лабораторії, навіть був куратором джазового колективу «Медікус».

Ступка вступив до театральної студії що відкрили при театрі Марії Заньковецької у 1959 році.

У 1978 році Богдан Ступка переїхав до Києва та виступав на сцені Київського академічного українського драматичного театру імені Івана Франка. Також, заочно навчався в Київському театральному інституті Карпенко-Карого, де і отримує спеціальність «Театрознавець».

Іван Козловський був для Богдана Ступки кумиром, а сам актор неодноразово приходив на концерти славетного тенора. А у 2000 році, будучи міністром культури України – Богдан Сильвестрович Ступка особисто завітав до села Мар’янівки, щоб вшанувати пам’ять Івана Семеновича Козловського. Богдан Ступка посадив біля батьківської хатини співака кущ червоної калини, яка радо зустрічає відвідувачів музею по сьогоднішній день.

Нажаль у 2012 році Богдан Ступка серйозно захворів, він продовжив плідно працювати і брати участь у кінозйомках, але хвороба взяла своє, і не доживши один місяць до свого 71-го дня народження актор помирає.

За роки своєї акторської діяльності Богдан Сильвестрович Ступка зіграв близько 50-ти ролей у театрі, та 100 у кіно.

Переглядів: 186 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar