Головна » 2019 » Березень » 22 » Мар'янівські читання ім. І.С.Козловського
21:22
Мар'янівські читання ім. І.С.Козловського

В КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» відбулися «Мар'янівські читання ім. І.С.Козловського».
Час спливає занадто швидко. І ніби ще вчора йшла мова про відбудову батьківської хати, про створення музею-садиби Івана Семеновича, а вже сьогодні – це історія, яку мало хто пам'ятає. 
Днями у батьківській хаті Івана Семеновича Козловського відбулося засідання, на якому працівники музею звернулися до історії села - «Мар'янівка у світлі статистичних даних: на зламі ХІХ – ХХ століть». 
Євген Чернецький звернув увагу на те, що Мар'янівка була, якщо скористатися відомим окресленням Івана Нечуя-Левицького, старосвітським селом. Її мешканці займалися хліборобством та зберігали традиції українського народу.
Горобчук Лілія та Хилько Наталія підняли питання – створення та розвитку музею. Відвідуючи рідне село Івану Семеновичу доводилося, дивлячись на тутешні вулиці, подвір'я і обличчя згадувати власну хатину, яка від часу повністю зруйнувалася. Переймаючись болем співака, Бохняк Павло Петрович, займався відтворенням ідентичності хати. Підтримував тісний зв'язок з Іваном Семеновичем який керував процесом будівництва. Маестро пішов з земного життя 21 грудня 1993 року на 94 році життя, сповнений духовної радості: здійснилася його заповітна мрія – рідна батьківська хата у Мар’янівці оживала. А у 1994 році було надано статус Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського.

  

Переглядів: 286 | Додав: sayuoril | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0