Головна » 2019 » Березень » 22

Переглядів: 276 | Додав: sayuoril | Дата: 22.03.2019 | Коментарі (0)

10 березня до Музею-садиби І.С. Козловського завітали діти для вшанування пам’яті видатного українського письменника, поета, художника, сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка

Тут в малесенькій сільській хатині, що огорнулась калиною мов писанка – звучали вірші, спогади про генія, людину, яка своєю творчістю надихала кожного. Бо навіть сам Іван Семенович Козловський говорив: « На кого не впливав Шевченко в дитячі, юні, дорослі роки?! Хто не відчував на собі вплив його поетичного генія, високого громадського пафосу?!»
І справді хто? Бо не дивлячись на те, що з дня народження Тараса Григоровича минуло 205 років, ми й досі його пам’ятаємо, немов знайомі з ним, ніби в ... Читати далі »

Переглядів: 223 | Додав: sayuoril | Дата: 22.03.2019

  9 лютого 2019 року КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С. Козловського» запросив дітей до майстер-класу по виготовленню фігурок із солоного тіста. Маленькі гості були вражені, для них це було щось до цього дня невідоме. Тісто, з якого матуся та бабуся завжди робить смаколики, - можна використати в творчості! Цього дня ми робили оберіг, символ Нового року – свинку. Дітки залюбки освоювали нову техніку ліплення. Хтось помітив що тісто схоже на пластилин, можливо тому нічого не боячись, хлопчики та дівчатка зліпили свої маленькі обереги. Розфарбовували їх хто як хотів, велике розмаїття фарб, та ніяких обмежень. У кого свинка пурпурна, а у кого жовта ( бо ж рік земляної свині), а у одного із хлопчиків взагалі свинка з патріотичними ніжками (жовто-блакитні). Наймолодша учасниця майстер-класу (4 роки) поділилась секрет ... Читати далі »

Переглядів: 302 | Додав: sayuoril | Дата: 22.03.2019 | Коментарі (0)

В КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» відбулися «Мар'янівські читання ім. І.С.Козловського».
Час спливає занадто швидко. І ніби ще вчора йшла мова про відбудову батьківської хати, про створення музею-садиби Івана Семеновича, а вже сьогодні – це історія, яку мало хто пам'ятає. 
Днями у батьківській хаті Івана Семеновича Козловського відбулося засідання, на якому працівники музею звернулися до історії села - «Мар'янівка у світлі статистичних даних: на зламі ХІХ – ХХ століть». 
Євген Чернецький звернув увагу на те, що Мар'янівка була, якщо скористатися відомим окресленням Івана Нечуя-Левицького, старосвітським селом. Її мешканці займалися хліборобством та зберігали традиції українського народу.
Горобчук Лілія та Хилько Наталія підняли питання – створення та ... Читати далі »

Переглядів: 285 | Додав: sayuoril | Дата: 22.03.2019