Головна » Статті » Новини

Засідання комісії екології та духовного розвитку районної ради "АШКО"

28 лютого 2017 р відбулося засідання комісії екології та духовного розвитку районної ради "АШКО" дітей Васильківщини на базі Мар'янівського НВК. Темою засідання було "Використання можливостей дитячо-юнацьких об'єднань для посилення ролі громадянського, екологічного й духовно-морального виховання".
Після семінару гості відвідали музей-садибу І.С.Козловського і поринули у світ видатного тенора. Діти-лідери та педагоги-організатори прослухали та відчули силу знаменитого голосу Івана Семеновича. Поринули у спогади про життя та творчість Співака. Почули розповідь про роль Івана Семеновича у створенні музичної школи у селі Мар’янівка та про його особливе ставлення до дітей. В одному із останніх інтерв’ю його запитали: «Про що Ви мрієте?». Він відповів: «Я мрію виховувати дітей в музичному сільському інтернаті». Діти, які співали з Козловським були дуже замкнуті, але під час спілкування з ним ставали більш відкритими та радісними, ось це – особливий дар, напевно самого Івана Семеновича. Вони приїжджали в Москву, вони співали в Великому театрі, вони співали в Великому залі Консерваторії. Але Іван Семенович був вимогливим, дуже. Вимогливим до себе, вимогливим і до партнерів. Тому він був так же професійно вимогливим до дітей. Але це ніколи не носило особистого характеру. Мабуть, діти це дуже добре відчували і йшли на це з великою віддачею.
Іван Семенович своїм особистим прикладом хотів показати дітям відношення до мистецтва, відношення до хору. Він мріяв, щоб із цих маленьких людей, які з ним спілкуються , співають, виступають, проросли ті добрі, прекрасні зерна, які він все життя сіяв. 
Хочеться вірити, що і в наш нелегкий час ХХI століття, наші діти виростуть свідомими громадянами та геніальними творцями чогось прекрасного. Незалежно від того яким шляхом вони підуть...

Категорія: Новини | Додав: kozlovskii (22.09.2017)
Переглядів: 286 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar